Maaltijdplanner

Toont alle 8 resultaten

Dwaal jij vaak door de gangpaden in de supermarkt, terwijl je je hoofd breekt over de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ Of kom je telkens tot de ontdekking dat je veel te veel groenten of andere verse ingrediënten hebt gekocht? Ingrediënten die je uiteindelijk maar bij het GFT-afval gooit, omdat ze bedorven zijn? Met een maaltijdplanner zijn dat soort scenario’s definitief verleden tijd!


Wat is een maaltijdplanner?

Eigenlijk zegt de naam het al: een maaltijdplanner is een planner waarin je je maaltijden voor de komende periode opschrijft. In deze eetplanner kun je dus iedere maaltijd die je bijvoorbeeld de aankomende week wilt eten noteren. Je kunt dit doen voor alleen het avondeten, maar ook voor alle maaltijden en tussendoortjes die je gaat eten. Je moet er wel even voor gaan zitten, maar boodschappen doen wordt een stuk eenvoudiger en efficiënter. Je maakt aan de hand van je planning namelijk in no-time je boodschappenbriefje! Zo houd je tijd over voor leuke dingen!

Waarom zou je een eetplanning maken?

We noemden het hierboven al: boodschappen doen wordt een stuk eenvoudiger en efficiënter. Alleen daarom al zou je een maaltijdplanner willen gebruiken. Maar er zijn meer voordelen:

- Tijd en geld besparen
Je hoeft niet meer iedere dag naar de winkel en hebt daardoor minder kans om impulsaankopen te doen. Omdat je precies weet wat je nodig hebt, koop je alleen de ingrediënten die je deze week echt nodig hebt. Met een eetplanning denk je één keer per week na over de maaltijden van de week, daardoor ben je niet iedere dag bezig met het bedenken wat je 's avonds gaat eten.

- Minder voedselverspilling
Een maaltijdplanner helpt niet alleen bij het doen van gezondere boodschappen, deze handige planning voorkomt ook dat je aan het eind van de week voedsel weg moet gooien. Als jij vooraf precies weet wat je gaat eten in een week en daar je boodschappenlijstje op afstemt, is de kans klein dat je te veel koopt. Zie je bijvoorbeeld dat je een halve bos wortels overhoudt van het ene recept? Dan is het heel eenvoudig om voor een ander moment in de week een recept te kiezen waarbij je de laatste wortels alsnog gebruikt.

- Gezonde variatie in je menu
Als je één keer per week nadenkt over je weekmenu, dan is het makkelijker om even een paar lekkere recepten op te zoeken en op je planning te zetten. Daardoor eet je niet alleen gevarieerder, maar vaak ook gezonder. Denk je pas na een drukke werkdag na over wat je 's avonds op tafel zet, is de kans groot dat je niet veel inspiratie meer hebt en eindigt met een snelle, ongezonde maaltijd.

Een succesvolle eetplanning in 4 stappen

Stap 1: Maak tijd om te plannen

Je wilt natuurlijk niet iedere dag hetzelfde eten. Daarom is het verstandig iedere week een vast moment te prikken om je eetplanning te maken. Je moet immers bedenken wát je gaat eten, recepten erbij zoeken en even checken wat je al in de kast hebt staan. Je bent hier al snel een half uur tot een uur mee bezig, dus houd daar rekening mee. Maak je planning het liefst de dag vóór je boodschappen gaat doen, zodat alles lekker vers is als je planning in gaat.

Stap 2: Maak de planning

Verzamel de recepten en schrijf de gerechten op je maaltijdplanner. Alles wat je nog niet in huis hebt, zet je op je boodschappenbriefje. Lekker overzichtelijk! Houd bij het maken van je planning wel even rekening met wat je nog hebt liggen: dat voorkomt voedselverspilling. En denk ook na over de houdbaarheidsdatum van sommige dingen. Je wilt aan het eind van de week immers geen verlepte sla uit je groentelade vissen.

Stap 3: Doe je boodschappen

Zijn je eetplanning en boodschappenlijstje klaar? Dan is het tijd om naar de winkel te gaan. Doe je boodschappen in één keer voor de hele week. Dat bespaart je namelijk niet alleen veel tijd, maar zorgt er ook voor dat je minder kans hebt om impulsaankopen te doen. Het bespaart dus ook geld.

Stap 4: Houd je aan je planning

Een maaltijdplanning maken is mooi, maar als je je er niet aan houdt, is het verspilde moeite. Dus maak iedere dag het gerecht dat je op de planning had staan. Je hoeft al niet meer na te denken wát je gaat bereiden, dus je hoeft alleen nog maar te koken. Weet je van jezelf dat je het lastig vindt om zeven dagen per week in de keuken te staan? Plan dan gewoon een makkelijke avond in: dan ga je die avond naar de snackbar of haal je een pizza. Of je haalt een restje uit de diepvries, want als je een keer een te grote portie hebt gemaakt, vries je die natuurlijk gewoon in. Toch?

Maaltijdplanners bij invulboekjes.nl

De maaltijdplanners die we bij invulboekjes.nl verkopen, hebben allemaal een super handige indeling. Aan de ene kant vind je de dagen van de week, aan de andere kant een boodschappenbriefje. Zo schrijf je alle ingrediënten makkelijk op je boodschappenlijst en hoef je niet bang te zijn dat je iets vergeet. Op die manier kun je prima uit de voeten met één keer per week boodschappen doen. Gebruik je liever toch een 'los' boodschappenlijstje? Dan zijn deze leukerds van Fyllbooks écht iets voor jou!

Alle accessoires om je maaltijdplanner nog leuker te maken, vind je hier.

Receptenboek als aanvulling op je maaltijdplanner

Ben je al een poosje bezig met je maaltijdplanner dan zul je zien dat je veel gerechten wat vaker wilt maken. Omdat die lasagne zo goed valt bij je kinderen, of omdat jij zo dol bent op die heerlijke pasta met garnalen. Verzamel je favoriete recepten daarom op één plek. In een van deze super leuke en handige receptenboeken, bijvoorbeeld. Zo creëer je in de loop der tijd je eigen kookboek én heb je altijd alles bij de hand om van je maaltijdplanning een succes te maken.

Maaltijdplanner online bestellen

Een maaltijdplanner koop je snel en eenvoudig online bij invulboekjes.nl. We selecteren ons assortiment altijd met de grootste zorg, zodat jij ruime keuze hebt en een eetplanner kunt kopen die precies bij jou past.

Op zoek naar een leuk cadeautje?

Een maaltijdplanner is niet alleen handig voor jezelf. Het is ook nog eens een leuk cadeautje. Voor die ene vriendin die nooit weet wat ze gaat koken of voor je collega die probeert gezonder te eten, bijvoorbeeld. Een maaltijdplanner die je weggeeft, kun je een beetje persoonlijker maken door bijvoorbeeld alvast de eerste week in te vullen met maaltijden waarvan ze zeker vrolijk wordt. Zo kan de ontvanger direct aan de slag. Nou ja, ze moet wel nog even boodschappen doen, natuurlijk! Wedden dat ze dan direct overstag gaat?

Jouw eetplanner online kopen

Nu je hebt gelezen hoe praktisch en leuk zo'n maaltijdplanner is, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk eentje in huis hebben. Het komt dus goed uit dat je op invulboekjes.nl de allerleukste exemplaren vindt. Omdat wij het belangrijk vinden dat je je bestelling snel in huis hebt, zorgen wij voor korte levertijden. Dit houdt in dat als je voor 22.00 uur je nieuwe maaltijdplanner bestelt, je deze meestal al de volgende werkdag in ontvangst neemt – bij jou thuis of bij een pick up point van jouw keuze.

Bovendien is online bestellen super veilig, want bij ons kies je of je vooraf of toch liever achteraf betaalt. En je hebt het ook voor het zeggen wat de betaalmethode betreft. Op invulboekjes.nl betaal je namelijk met iDeal, PayPal, AfterPay, Apple Pay of creditcard.

Bijpassende artikelen

Als allerlaatst willen we je graag verwijzen naar onze andere leuke producten, zoals een recepten invulboek waar je gemakkelijk je eigen favoriete recepten in bijhoudt, en het eetdagboek hierin houdt je eenvoudig bij wat je hebt gegeten en gedronken. Tenslotte mag een handige dagplanner, weekplanner of maandplanner niet ontbreken in je plannercollectie!

De waardering van www.invulboekjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 9482 reviews.